ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ                           Αθήνα 10/9/2012
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:  Γ΄ Σεπτεμβρίου 48 Αθήνα
Αρ. Μητρώου 29038 Πρωτοδικείου Αθηνών
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 6974880516 & 6974816778
ΠΡΟΣ:
Πρόεδρο της Κυβέρνησης
Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Υπουργό Οικονομικών
Υπουργό Εργασίας
Πολιτικά Κόμματα
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Κύριοι,
Με οργή και αγανάκτηση παρακολουθούμε τη νέα επικοινωνιακή καταιγίδα που εξελίσσεται εναντίον των εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων και των οικογενειών μας.
          Επειδή όμως βρισκόμαστε για πολλοστή φορά θεατές στην ίδια κακόγουστη παράσταση με την οποία  επιχειρείται η πλήρης υποταγή και εξόντωσή μας, σας πληροφορούμε ότι δεν σκοπεύουμε για άλλη μια φορά να παραμείνουμε στο ίδιο έργο θεατές.
          Με την ευκαιρία σας θυμίζουμε τις περικοπές, που με  μονομερείς και αυθαίρετες  αποφάσεις, έχουμε υποστεί τα τελευταία 2,5 χρόνια:  
1)     14,28% του εισοδήματός μας λόγω κατάργησης της 13ης και 14ης σύνταξης
(επί 35 χρόνια καταβάλαμε κάθε εισφορά προς το Ταμείο μας) (1η ΜΕΙΩΣΗ)
2)     10% κατά μέσο όρο εισφορά αλληλεγγύης (2η ΜΕΙΩΣΗ)
3)     10% έως 25% λόγω κατάργησης του οικογενειακού επιδόματος, μέσω ενσωμάτωσης στο πλαφόν (τι ειρωνεία,,,, το σύνταγμα υπερασπίζεται την οικογένεια) (3η ΜΕΙΩΣΗ)
4)     8% ειδική εισφορά για όσους είναι κάτω των 60 ετών (η Πολιτεία εδώ τιμωρεί με έναν επιπλέον τρόπο αυτούς που είχαν ανάγκη και από την εφηβεία τους ξεκίνησαν να πληρώνουν  φόρους και εισφορές για να ζήσουν τις οικογένειές τους) (4η ΜΕΙΩΣΗ)
5)     40% παρακράτηση για το ποσό άνω των 1000 € για τους κάτω των 55 ετών και 20% για το ποσό άνω των 1200€ για τους πάνω των 55 ετών (αλήθεια πόσα πρέπει να πληρώσουμε επειδή ξεκινήσαμε από νεαρή ηλικία  να δουλεύουμε;) (5η ΜΕΙΩΣΗ)
6)     12% νέα παρακράτηση για πάνω από 1300 €. (6η ΜΕΙΩΣΗ)
7)     3% έως 10% ειδική εισφορά συνταξιούχων επικουρικής ασφάλισης (7η ΜΕΙΩΣΗ)
8)     15% παρακράτηση στις επικουρικές συντάξεις (8η ΜΕΙΩΣΗ)
9)     10% έως 20% νέα παρακράτηση στις επικουρικές συντάξεις (9η ΜΕΙΩΣΗ)

Δηλαδή η μείωση της σύνταξής μας ξεπερνά το 55%!!!

Εννοείται ότι  σ’ αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται  η αύξηση της φορολογίας, τα χαράτσια, η έκτακτη εισφορά κ.λ.π.

Η συνέχιση των περικοπών συνιστά με κάθε τρόπο εξόντωση των συνταξιούχων οι οποίοι με 35 χρόνια δουλειάς έχουν καταβάλλει στο ακέραιο φόρους και εισφορές.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ κάθε σκέψη και σχέδια για περαιτέρω περικοπές.

Δηλώνουμε με κάθε σαφήνεια και αποφασιστικότητα ότι θα παλέψουμε με κάθε ψυχική, οικονομική και σωματική δύναμη έχουμε, προκειμένου να προασπίσουμε τον ιδρώτα μιας ολόκληρης ζωής.


Για το ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   
   Γιώργος Καννάς                                                  Παναγιώτης Μπρόφας

6 σχόλια:

  1. Μετά απ'όλα αυτά, οι κρατήσεις ασθενείας παραμένουν αμείωτες, αντιθέτως, όποτε παίρναμε αύξηση, οι κρατήσεις ασθενείας αυξάνονταν αυτόματα.
    Προτείνω, να ζητήσουμε να μας επιστραφούν αυτά που μας κρατήθηκαν επιπλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι κάτω των 60 ετών και ασφαλώς μου έχουν πετσοκόψει το μισθό μου σε ποσοστό περίπου 55%.
    Δεν επιχαίρω αλλά ερωτώ:
    Αγαπητοί μου δεν βλέπατε άραγε ότι όλα τα έργα (δίκτυα,κτίρια, κέντρα, ανταλλακτικά)και οι προμήθειες γίνονταν αποκλειστικά με απευθείας αναθέσεις και μίζες της τάξεως του 30% και υπερτιμολογήσεις ακόμη και 300%.
    Βλέπατε αλλά δεν μιλούσατε γιατί είχε και για σας το μαγαζί κάτι, (εικονικές υπερωρίες, εξαιρέσιμα, θέσεις ευθύνης χωρίς ιεραρχία και προσόντα, μπόνους χρήσεως με τρελά λεφτά μόνο για ΠΑΣΟΚΟΥΣ και λοιπούς εργατοπατέρες. Ασφαλώς γνωρίζετε ότι απόφοιτοι μέσων ιδιωτικών σχολών έγιναν Περιφερειακοί Δ/νταί στον ΟΤΕ καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και αυτόν τον Υπηρεσιακό Οργανισμό του κράτους διότι αυτή η αδικία βόλευε τους πολυπληθέστερους συλλόγους της Μέσης Εκπαίδευσης.
    ΜΗ ΚΛΑΙΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΔΕΛΦΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΆ ΕΠΡΑΞΑΜΕΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝ.
    Προσωπικά και συγνώμη για το εγωϊστικό, μετά τη απομάκρυνση από το μαγαζί, αφού μπόρεσα και επέζησα με τη βοήθεια του θεού από πειθαρχικά τιμωρίες με οικονομικό μαρασμό, ρουφιανιές επ΄αμοιβή μικρόψυχων συναδέλφων κτλ., έκανα προκοπή στο στίβο της ελεύθερης αγοράς εργαζόμενος με ιδρώτα και αίμα.
    Εδώ λοιπόν πληρώνονται όλα αδέλφια, κοιτάξτε γύρω σας υπάρχει και θεός, ώ άθλιοι και μόνο εσείς μικρόψυχοι καιροσκόποι.
    Ευχαριστώ, Φώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί συνάδελφοι,
    Το κείμενο που αραδιάζει τις μειώσεις της σύνταξής μας, που δεν κλέψαμε από κανέναν, καταλήγει με την "απειλή" προς τους αίτιους των περικοπών μας, (αίτιους με όλη τη σημασία της λέξης, αφού εκείνοι έφεραν τη χώρα στην κατάντια που βρίσκεται και οι ίδιοι "έδωσαν λύση" κόβοντας τη σύνταξή μας!) να σταματήσουν εδώ γιατί εμείς θα πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις!
    Αυτό όμως αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι αποτελεί ομολογία έμμεση ότι "καλά κάνανε και κόψανε ότι κόψανε, αλλά μέχρι εδώ φτάνει", αντί ο σύλλογος να έχει ΗΔΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ώστε αν μη τι άλλο να φαίνεται έμπρακτα ότι ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΛΛΑ ΖΗΤΑΜΕ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΟΨΑΝΕ.
    Αυτά θα ήθελα να σημειώσω, με κίνδυνο να θεωρηθώ "ρομαντικός" αλλά στη ζωή μου ξέρω ότι ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ!!!!
    Ευχαριστώ πολύ
    Μάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >>>> Η επανάσταση της γραβάτας
    Οι επιστήμονες βγήκαν στον δρόμο για το Ασφαλιστικό <<<<..
    Το παραπάνω ειναι η ερμηνεία εφημερίδας για την συγκεντρωση-διαμαρτυρία των δικηγόρων, συμβολαιογράφων, μηχανικών, γιατρών κλοιπών επιστημόνων.... Τρομάρα των επιστημόνων και των ΜΜΕσων... Δηλαδή ο ΟΤΕ είχε και έχει λίγους επιστήμονες??? Ας είναι καλά το αγγελιόσημο, το εργόσημο, το ταμειονομικόσημο,το υγειονόσημο, το φαρμακόσημο και όλα τα όσημα που πληρώνει ο λαός!!!! Ας είχαμε και εμείς συνδικαλιστές να υποστηρίξουν το τηλεφωνόσημο ή/και την ένταξη στο ΤΑΠΟΤΕ όλων των ασχολούμενων με τηλεπικοινωνίες κατασκευαστές και εμπορευόμενους / μέσα ΟΛΟΙ Germanos, Vodafon, Siemens, Wind, ΤμήματαΑλυσίδων, Alcatel, Motorola, Apple, ZER, κλπ / μύρια εργαζόμενοι, να δείτε το ΤΑΠΟΤΕ το ευγενέστατο των ταμείων. Οι συνδικαλισταράδες του ΤΑΠΟΤΕ έπρεπε να απαιτούν τα δυο παραπάνω δηλ τηλεφωνόσημο και διεύρυνση των εργαζόμενων και ΟΧΙ να κάθονται να κλαίνε πάνω στις αποφάσεις των εκάστοτε υπουργών και κυβερνήσεων στη συρρίκνωση του ταμείου και των συντάξεων ??? ακούστε το αμίμητο περί μηδενικής βάσης στον υπολογισμό των συντάξεων......, δώστε μου εμένα δυο ισοδύναμα ταμεια και σε ενα 24ωρο θα κάψω το ένα και το άλλο θα το κάνω ..βασιλικό!!!!! Αρα η μόνη λύση υπο τις παρούσες συνθήκες::: ΌΛΟΙ οι πόροι απ όπου κι αν προέρχονται να πηγαίνουν σε ΕΝΑ ταμείο! Θέλουν οι επιστήμονες να παίρνουν όλοι επιστημονικές-παχυλές συντάξεις? να πάρουν στις πλάτες τους και αυτούς που πληρώνουν τα -όσημα... Αλλιώς ... είμαι εγώ πχ λιμενεργάτης και δημοσιεύω μια αγγελία? .. ε! το -όσημο να πηγαίνει στο ταμείο λιμενεργατών! Τι το πιο δίκαιο,... το δίκαιο που υπηρετούν και οι δικηγόροι. Οι στρουθοκαμηλισμοί ΤΕΛΟΣ.!. Ευχαριστώ{επάγγελμα κατασκευαστής αλγορίθμων!}.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο κε Αλγόριθμε! 1500 Οργανισμούς 'εχει το δημόσιο και δεν κάνουν απολύτως ΤΙΠΟΤΕ! Αντι να βάλουν ΕΝΑ να τακτοποιεί τα αιτήματα-δηλώσεις των αγροτών για τις επιδοτήσεις, εφτιαξαν μια ιδιωτική ΓΑΙΑ /ψάξτε το μετοχολόγιο-διευθυντολόγιο για συμπεράσματα/, που παίρνει ετησίως το λιγότερο 100ευρο απο καθε αγρότη, Αυτή η επιστήμη της διοίκησης μονόφθαλμων πράγματι είναι επιστήμη και τους δουλεύει κι ολας οτι ξημεροβραδιάζεται για το καλό τους!!!!! Δαυίδ.

      Διαγραφή
    2. Ωραία Ιδέα..... εγώ είμαι μεταφορέας ανθρώπων /τρενα, λεωφορεία, ταξι, κλπ/ και μεταφορέας ειδών-εμπορευμάτων/τρενα, φορτηγά, ρυμουλκά, κλπ/ για κάθε ανθρωποχιλιόμετρο και καθε εκατοκιλοχιλιομετρο να επιβάλεται -όσημο που να αποδίδεται στο ταμείο μου και οχι να μου λένε ότι το ΤΣΑ είναι προβληματικό!!!!! Ωκύπους.

      Διαγραφή

Παρακαλούνται οι (ανώνυμοι) συνάδελφοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Υβριστικά και εκτός θέματος μηνύματα θα διαγράφονται. Μη χρησιμοποιείτε greeklish.

Συνάδελφε συναδέλφισσα διάβασε και σχολίασε τα παρακάτω..

Αναπροσαρμογή χρηματοδότησης ΤΑΠ-ΟΤΕ (συνέχεια) _ Προτάσεις για την μορφή του αγώνα μας. (συνέχεια) _Έκτακτη συνέλευση. (συνέχεια) _Είναι καιρός? (συνέχεια) _Προσοχή στα παρακάτω Video (συνέχεια) _Βολευτές (συνέχεια) _ Να πληρώσουν οι φοροφυγάδες τα μεγάλα βάρη (συνέχεια) _ Τι συνέβη στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. (συνέχεια) / Κακώς πήρε τα μέτρα ο Γιώργος! (Να ακυρωθούν οι περικοπές) (συνέχεια) /Οι Λετονοί δικαστές ακύρωσαν τα μέτρα του ΔΝΤ (συνέχεια) /Οι Λετονοι πήγαν στα δικαστήρια, εμείς? (συνέχεια) /ΛΑΦΚΑ- Δώρα Χριστουγέννων Πάσχα. (συνέχεια) /"Άστραψε" ο γενικός Επίτροπος Επικρατείας. (συνέχεια) /Λογαριασμός νεότητας??? (συνέχεια) /ΓΑΛΑΖΙΑ & ΠΡΑΣΙΝΑ σκάνδαλα (συνέχεια) /ΟΙΚΟΝ. ΜΕΤΡΑ, Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (συνέχεια) - Οι καραμέλες της ντροπής (συνέχεια) - Γ. Σουρής (συνέχεια) --- ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (συνέχεια)